Problema #7 Att frigöra sig från övertaget

Man vill gärna tro att kärleken är hundra procent ömsesidig och jämlik i alla förhållanden och relationer. Men alla parter har faktiskt inte alltid samma avsikter och viljan. De finns många relationer där den ena parten hyser mindre kärlek och därmed har större makt. Det beror på att den andre ger och ger i hopp om att snart få lika mycket tillbaks. Detta skapar en motsatt effekt hos den som älskar mindre och man blir tagen för given.

Så varför blir vissa förblindade? När ska dom förstå att dom förtjänar lika mycket kärlek som dom ger? "Han älskar mig, men glömde bara att komma ihåg mig". När inser man att man blir tagen för given? Jo, när man får en helt annan behandling än vad man alltid drömt om och än vad man själv ger till den andre. Tjejer har en tendens att nedvärdera sig själva, men alla har ett rövhål, dom behöver inte ett till! Gör dig av med den extra och försök hitta en prins istället.


Kommentarer
Postat av: Linda

Oj så sant..enligt mig handlar det också om vad man har i bagaget sedan tidigare. Har man i grunden dålig självkänsla och anser sig inte vara värd något egentligen - det är då man lätt hamnar i en sådan situation att man bara ger och ger utan att få. För man vill bara ha. Ha något som ger en den där bekräftelsen på att man ÄR värd någonting.



Men genom att man överöser den andre med kärlek så stärks bara dennes beteende. Oavsett vad den gör får den ju ändå kärlek? Jag tycker man ska tänka "belöning/bestraffning". En partner dissar, den andre ger kärlek. Den ene partnern blir alltså belönad för ett oaccepterat beteende i ett förhållande. Vilket innebär att man själv omedvetet uppmuntrar till detta.



Vi människor är fan svåra. Men lätta om man vet the secrets...

2009-11-05 @ 16:32:24
Postat av: B*

Håller med, men världen behöver allt färre tjejer som matar idioters egon med sin underbara kärlek. Man ska inte slösa på godiset :)

2009-11-05 @ 17:17:18
URL: http://mysteriousreality.blogg.se/
Postat av: Karin

Ja visst är den fin! Yann Tiersen är artisten.

2009-11-05 @ 17:46:49
URL: http://karincicilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0