I think you need to breathe

Han ringer och ringer. Visserligen har han inte gjort något ont och inte heller har jag några känslor för honom. Just another guy. Men man säger inte så till mig. Man säger inte nåt sånt till någon tjej. Inte efter att precis ha kysst henne för första gången. Speciellt inte när det var en oömm kyss som hände bara för att överrösta bådas skrik efter närhet. Är han en amateure eller vad? "Vi håller det lågt. Vi håller det här mellan oss så länge". Det roligaste var nog ändå "så länge". Så det ska visst mynna ut till något som är tillgängligt för allmänheten senare? Inte enligt mina planer. Men han förstörde en-kvälls-romansen.

Ikväll kommer jag söka efter en ersättare, så fortsätt ring du.


Bus eller godis?

Ikväll ser jag fram emot något sagolikt. Jag hoppas på att stöta på en charmig utklädd prins som tar mig med en storm. Typiskt nog kommer jag säkert bara bli uppraggad av halvt berusade fula grodor. Som sagt hoppas jag på det bästa utan några som helst förväntningar.

Trevlig Halloween allihop!


Du håller mig kvar i nått jag lämnat, för länge sen

varför håller du kvar
när du ser mig springa ifrån
varför stannar du kvar
när kärleken inte existerar i samma mån
vi är båda rädda, men fegast är nog du
jag försöker i alla fall att släppa
snälla låt mig gå nu


Jag kände för att retas...


Please suprise me

Jag skulle gärna vilja ha en överraskning nu. Något helt galet som bryter det tråkiga vardagsmönstret. Något som fyller en med flera kannor glädje och spänning. Något som ger mig större lust och energi till att få gjort det tråkiga. Man behöver en sådan härlig kick ibland.


Om han får dig att tvivla, tvivlar han själv

Tjejer i allmänhet är så bra på att komma på ursäkter ÅT killen. Då undrar man; vem försöker du lura? Dig själv eller alla andra? "Han har inte bjudit ut mig till helgen än, men det kommer, han har bara varit så stressad". "Han har inte ringt mig på ett par dagar, men han skulle vara med sina kompisar och göra massa annat, jag förstår".

Great med sympati och förståelse, men inte när det får negativa konsekvenser för en själv. Varför ursäkta att han är en idiot? När en kille tycker om en tjej är han lika rädd för att förlora henne som hon är för honom. Man vill hela tiden se till att den andre inte glömmer en, men främst av allt så är man faktiskt intresserad av att veta vad den andre gör. Även om man inte alltid pratar eller träffas så är det skönt att veta; ah hon är med sina vänner nu. Istället för att undra vad hon egentligen gör.

Så killar som "leker" svåra, är inte svåra. Dom är helt enkelt inte tillräckligt intresserade. Detta framgår även tydligt för varje gång du känner ett behov av att ursäkta honom. 


Älskade syster

Today It's all about my sister! Jag tycker att det är superviktigt att stärka banden inom familjen och jag känner verkligen en enorm skuld för att jag inte har hunnit spendera mer tid med min syster. Det är så mycket annat som stjäl ens tankar under veckorna, att man glömmer det faktiskt viktigaste. Att hon dessutom uppskattar det så enormt mycket ger mig mer skuldkänslor för att jag inte hittar på mer saker med henne. Så ikväll blir det fika och bio med min söta syster!


Tråkigt sätt att uttrycka sig på

Jag har aldrig förstått det där med kommunikation via status på msn eller facebook. Om man vill något är det väl lika bra att säga det till personen, istället för att skriva fraser som är indirekt riktade mot någon. Det känns en aning för "högstadie-aktigt" och folk i äldre ålder borde väl bete sig lite mognare än så. Sådana bitterhetet vill nog heller inte alla ta del av. 


Problema #5 Ursäkter som inte köps

Nr 1 "För stressad för att höra av sig"

- Alla behöver en paus i sitt hektiska liv och att prata med någon man gillar är den perfekta pausen! Det gör en lycklig och är ljuspunkten i en stressig dag. Alltså för stressad = inte tillräckligt intresserad.

Nr 2 "Glömde ringa när han hade lovat"

- Man glömmer inte någon man gillar. Man vill ha en kille som glömmer allt annat i livet före än en själv!

Nr 3 "Är inte redo för ett förhållande än"

- Han vill inte vara din pojkvän, men vill ändå ha ett öppet förhållande utan förpliktelser. När en kille gillar dig vill han ha dig endast för sig själv, allt annat är bullshit.


Today I would like a big hug


I don't care about you, but still...

Ibland blir man tagen av uppmärksamheten. Njuter för stunden och indirekt tar den förgivet. När den är borta känner man sig dock ensam. Även om uppmärksamheten kom från personer som inte ligger högt på prio-listan, så känner man sig halvt ensam. Inte ledsen, inte besviken utan bara lite så ensam.




Finns någonting som en blind stackars sate kan hålla för sant

Det är svårt att förstå vad människor vill med deras handlingar. Det sägs ju att handlingar talar högre än ord, men jag betvivlar det starkt. Det är snarare tystnaden som talar högre än ord. Handlingar är bara missledande.

Det märks när människor är lömska eller döljer nåt. Det märks även när människor handlar på ett sätt som inte matchar deras egentliga tankar. Dock är det långt ifrån alla som märker sånt. Man måste ha agerat på samma sätt själv för att kunna identifiera sig med de falska handlingarna, eller helt enkelt stött på för många sådana.

Precis som när någon håller om en utan existensen av riktigt kärlek, känner man bara av när handligar inte kommer helhjärtat.



Im sorry for your misunderstanding

Jag funderade på att skriva ett inlägg om den förbipasserade helgen, men inte äns jag har förstått mig på denna helg och låter det vara så. Helgen beskrivs i alla fall bäst som en kombination av drama, glädje och besvikelser med ett någorlunda bra slut.

Men men, man lär sig ju alltid! Den här helgen har jag lärt mig att folk väldigt lätt får fel intryck och tolkar signaler fel. Främst killar med stort självförtroende. Vem visste att jag skulle stöta på tre sådana på en och samma helg!


Suspicious?



Att väntan inte leder nånstans

En regning helgmorgon på hösten inleds bäst med en Melissa Horn-låt och en stor kopp med något varmt innehåll, för min del blev det grönt te med vaniljsmak. Att börja dagen stressfritt och avslappnat är viktigt. Speciellt om man vet att sannolikheten att avslutet bli annorlunda är stor.

Min dag kommer avsluta annorlunda idag i alla fall. Den kommer avsluta med en stor födelsedagsfest med DJs, bartenders, massa god mat och förhoppningsvis någon fin människa som man kan vila ögonen på. Därför ska jag ta vara av lugnet tills dess!


Är det långa nätters fara?

Vissa vardagar önskar jag verkligen att min väckarklocka var livets klocka. Jag önskar att man bara kunde trycka på snooze, sätta världen på paus och sova dom timmarna kroppen behöver. Det borde vara olagligt att gå upp så tidigt och bli förväntad att göra sitt bästa i skolan!


Som jag hade dig förut


Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
Jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
Det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt


Like happy pills for your soul!

Ett av världens bästa tips är att omge sig med positiv energi. Med människor som vill ens bästa och inte har några baktankar eller dåliga sidor som man inte känner till. Dessa underbara människor hjälper en att öka motivationen och erbjuder alltid sin famn vid ett fall. De är personer som man kan översvämma med vänlighet och omtanke utan att behöva oroa sig för att det ska bli taget för givet.


Äntligen!

Man påminns verkligen om hur mycket man uppskattar saker och ting först när man blir fråntagen de. Jag har varit internetlös i två dagar och det har varit rena pain in the as:et! Både när det gäller bloggen, kommunikationen med vännerna och all skolarbete.

Men men, jag har även lärt mig att efter regn kommer det trots allt solsken. Idag fick jag två mvg, tillbaks min internet och skorna som jag beställde från nelly.com. Dessutom fick jag gjort en del plugg med min söta vän!

Never give up, never give in! You can make it through the rain too.


Off to school


Problema #4 Get rid of the stalker

The type that just doesn't get it.

Alla har nog varit med om stalkertypen någon gång. 
Han som dyker upp ÖVERALLT
Han som tar reda på ens "hang out-ställen" och dyker upp objuden
Han som bombar mobilen och alltid har en anledning till att höra av sig. 
Han som ploppar upp på facebook så fort man har blockat på msn och slutat svara på mobilen. 
Han som faktiskt dyker upp på alla möjliga communities i förnekelse om att man faktiskt ignonerar honom på de respektive andra.

Denna typ tolkar allt förutom; NEJ tack, jag är inte intresserad! Som ett ja. Det går inte att köra den snälla varianten med massa ursäkter och bortförklaringar på denna typ. Faktum är att exakt allt förrutom ett rakt svar ger honom falska förhoppningar och han är redo att vänta så länge det behövs. Så spara er båda tiden och ge ett ärligt svar direkt!


I saw your true colours, they were all grey

Vissa personer kan man helt enkelt bara se igenom. Ändå anstränger de sig så hemskt mycket för att gömma sig bakom en viss fasad. Det där genomfalska leendet som sätts på så fort det passar sig. Nästan som en reflex.

Frågan är varför? Vad försöker de dölja? Är det verkligen så svårt att visa sina riktiga känslor och bara vara sig själv?

Dessa personer verkar tycka det. I alla fall när de vistar sig bland andra människor, eller bara okända människor. För ibland dyker deras sanna jag fram, lite så där schizofrent. Bakom ryggen på de okända kan det det där leendet, som sträckte sig från örsnibb till örsnibb, förvandlas till något mer djävulskt. De fina komplimangerna som kommit ut från samma mun vänds även till det motsatta.  

Har man tur i oturen så har man träffat på någon sådan människa under livets gång. För då har man även lärt sig att urskilja dessa från resten, som faktiskt är goda.

Wanna play titanic?


You let go and I'll let go too





I will never be able to fall again, when im still resting in you arms.


Rihanna skapar nya trender

Hon var först ut med en galen frilla, efter Britney så klart och nu gör hon det igen. Hon går motströms och dissar pälsjackor och västar. Istället införlivar hon "filt-trenden"!


Say hello to my new babies


Visste ni att...

Hemligheten är att älska sitt liv med vetenskapen att det inte är perfekt. Det kommer ju ändå aldrig att vara perfekt, så införskaffa en "det löser sig attityd". Älska det fina som redan finns och det lilla dåliga kommer snart att bli helt obetydligt. Very nice feeling!


Du saknar DET

Dagens motion: Nattpromenad med prince charming. Just got home.

Intressant man det här. Jag är säker på att han är många tjejers dröm, men kanske inte just min. Att åka flera mil för en promenad på natten kan tyckas väldigt charmerande och att han dessutom får mig att skratta så himlans mycket. Men det saknas nåt. DET saknas. Den där lilla pusselbiten som gör att det känns underbart inombords.

Eller är jag bara rädd för nåt nytt? Borde jag kanske ge han mer tid? Men jag gillar inte att ge sånt tid. I want him to sweep me off my feet, eller så får det vara.


Tittut, är du där?

Haha vad patetisk jag kan vara ibland. Har ni någonsin loggat in på msn och suttit och bara stirrat på en viss persons namn? Stirrat och stirrat och hoppats på att namnet ska dyka upp i en ruta åt höger med en fras i svansen? Jag kom precis på mig själv att ha suttit och stirrat i 15 min. Snälla säg inte att jag är ensam om det!



Who's your best friend?


Jag fick min bekräftelse

I see you still think about me. Why is it so hard to admit that you miss me?

Det är sjukt hur vissa har en tendens att stanna kvar i ens liv. Det är som om de håller kvar i ens lillfinger och inser att de är nära på att falla. Ändå släpper de inte taget. Ibland gör det ont i ens lillfinger och då vill man nästan greppa taget om dom och dra dom mot sig igen. Omfamna så där tätt och hårt som förr.

You hurt me a little bit, everytime you take a step back. Cause i know after that, what to expect is two steps forward. Someday we'll be so far away that you'll never reach me with just that one step back.

You bet it does!


Beslutsångest big time

Plugga i sista minut är verkligen min grej, för provet gick riktigt bra idag. Really nailed it!

Något jag ogillar starkt är däremot beslutsångest. På en fredagskväll efter en veckas plugg vill man verkligen hitta på något grymt roligt och jag har blivit bjuden på två sådana grejer. Båda är dessutom lite mönsterbrytande och spännande så det gör allt mycket svårare.


Snö? Nu?

Kollade precis ut genom fönstret och tänkte; Are you freakin kiddin' me? Det snöar! Nej det får inte snöa nu, punkt slut.

Jag ska lägga den här veckan bakom mig har jag tänkt. Man får ha en dålig vecka, men inte mer än så. Min koncentration har blivit helt rubbad och det ligger flera orsaker bakom det. Dessa känner jag mycket väl till dessutom. Från och med nu ska jag sluta ta emot samtal under pluggtid, hur gärna jag än vill låta mig charmas av någon och föra roliga konversationer. Sedan ska jag sluta med alla ursäkter och inte skjuta upp saker!


Så många frestelser

När det kommer en prince charming så där fint inridandes i ens liv, varför galopperar då ett tiotal andra bakom honom i samma skepnad? Är det för att någon övre makt vill utmana en med frestelser? Vilken bakelse väljer man? Den man fick först och har smakat lite på, eller dom andra som också ser mer eller mindre lika goda ut?

Vanligtvis skulle jag nog ha funnit situationen väldigt roande och njutit av uppmärksamheten. Men nu råkar det faktiskt vara så att jag kanske har vant mig vid den här första prince charming. Han som får mig att skratta och är lite smått galen.

Svårt svårt, cause I always like to keep my options open. Men ibland är det faktiskt orättvist att göra så. Själviskt med andra ord. Det kanske är ännu ett mönster som jag måste bryta. Tacka dom andra, be dom stiga på hästen och rida iväg igen...



Wouldn't mind having those...


Jag har överskattat mig själv

Yes I have. Eller i alla fall min koncentration och prestation och detta på helt fel dag. Dagen innan prov och inlämning. Vad hände med A+ liksom? Jag känner att jag ligger på helt fel stadie än jag borde. Timmarna börjar kännas lite så där för få och jag hoppas att jag snart ska förvandlas till wonderwoman.


Problema #3 Prioritera som du blir prioriterad

Sluta att hela tiden ta andras behov före än dina. Inse att allt för mycket omtänksamhet inte lönar sig i alla lägen. Rikta därför kärleken mer mot dig själv och dina absolut närmaste, istället för mot lite vem som helst.

Visst vill vi att alla ska tycka om oss, men det är viktigare att tycka om oss själv. Det finns dom som ställer upp för allt och alla och blir nästan lika många gånger svikna. Prioritera och värdera dina kontakter.

De finns de som du endast ska vara allmänt snäll mot och de du ska ge större stöd. Människor har ju trots allt en tendens att ta saker och ting förgivna. Detta blir även lätt hänt när kärlek och omtänksamhet kommer ifrån någon som de själva inte värderar speciellt högt. Know your position in peoples hearts.



Hoping on a A+

Det blev ingen utgång med klassen. Det sunda förnuftet överröstade frestelserna. Jag satt hemma, halvpluggade och pratade med prince charming en del. He's just so funny. Nu känner jag mig riktigt ansvarsfull och hoppas på en fet MVG!

You know what? I need some changes. Därför ska jag bryta lite mönster från och med nu. Röra mig lite utanför bekvämlighetszonerna. Jag hoppas på spännande upptäckter...




Såna som ställer upp

Det är kul att jämföra saker, det tycker jag faktiskt. Det hjälper en att finna olika sanningar. Idag valde jag att jämföra två olika sorters människor, som båda kallar sig för vänner.

Riktiga vänner är inte de som du endast hänger med på lördagskvällar.
De är de som hjälper dig att komma över söndagsångesten.

Riktiga vänner är inte de som ignonerar, hellre än att palla sig hem till dig.
De är de som tar första bästa buss när du behöver dom.

Riktiga vänner är inte de som utesluter dig så fort det dyker upp en kille.
De är de som alltid försöker klämma in en fika i det redan fullbokade schemat.

Riktiga vänner är även de som löser konflikter verbalt, än att överlämna det åt tystnaden.


Would you?


Om pengar inte skulle ha varit involverade, skulle dessa bilder någonsin existerat?

Förnuft vs frestelser

Vad gör man när förnuftet skriker åt en att göra det rätta, samtidigt som frestelserna försöker överrösta det? Med andra ord, vad gör man när hela klassen ska ut och käka och dansa, när man vet att man borde stanna hemma och plugga inför mediekunskapsprovet på fredag? Det är ju trots allt 80 sidor att lära in.

Det är inte lätt att välja en bokhög framför en god middag och drink, men jag vet ju att det är det som ger ett bra resultat i slutändan. Ändå är det så hemskt frestande att hänga med. We'll see vad jag bestämmer mig för...



You make me laugh, badly

By the way this new prince charming made a call last night. Det blev ett långt samtal. Jag som inte äns gillar att prata i telefon så där jätte länge med killar. Nånstans tar ju ändå samtalsämnena slut och det uppstår pinsamma tystnader. Men det gjorde det inte igår. Vi pratade länge och skrattade så att det gjorde ont i kinderna. Det minskade lite på min allmänna skepticism gentemot killar, måste jag erkänna dock.



He says that he likes girls like me.
And I've never done guys like him.
Do oppsites attract?
You make me think about concidering it.
Yet no decisions, no hurries.

Det är ju så trendigt med päls nu


Is there...

Someone who will never change

Someone who will always remain the same

Someone who will love you just for you

Someone who promise to always stay true

Someone who will be your sun trough the rain

Someone who will never cause you any pain

Someone who will never turn cold

Someone who will with you grow old



Bloggtoppen

Har kollat genom bloggtoppen och kommit fram till en sak, jag finner ingen av bloggen intressanta. Men det kanske bara är jag. Det finns liksom inget speciellt i någon av bloggen som skulle få mig att vilja följa dom. I mean it, really nothing at all. Vissa laddar ju upp några fina modefoton då och då och visst är det inspirerande, men det finns ju redan såå många modebloggar. Min personliga favorit är stylorectic.blogspot.com.

Efter en analys av bloggtoppen har jag därför kommit fram till att de bloggar som befinner sig där är där för att de egentligen har fått för många klick och besök av olika anledningar. När de även väl har hamnat där så fortsätter de få massa klick och besök för att folk tror att dessa bloggar ska vara intressanta, för att de just befinner sig på toppen. Men vilken besvikelse.


Problema #2 Dålig självbild?

En sak som jag verkligen inte förstår är varför vissa människor ständigt ljuger om olika saker. Det kan t.om. vara helt obetydliga saker som t.ex. om vad man har ätit och hur mycket man tränar.

Vissa tjejer verkar tycka att det är fult att äta för mycket eller för onyttigt, samtidigt som det är lika fult att framstå anorektisk. Hur sjukt låter inte det? Dessa brukar även i samband med sådana lögner ljuga om hur mycket de tränar. "Oh vad jag är trött, sprang typ 8 km innan frukost imorse". Sedan har de även olika ursäkter ifall de skulle råka stoppa i sig något onyttigt bland allmänheten."Det har varit en stressig dag så jag har varken hunnit äta frukost eller lunch".

Såna beteenden är inte normala, helt enkelt. Vad gör det dig egentligen om jag tycker att du är så himlans duktig på att vara hälsosam och träna regelbundet? Nothing I guess. Men det kanske hjälper vissa att förneka den redan dåliga självbilden.

Sådana tjejer borde analysera sin självuppfattning. Om det finns en mindre överstämmelse mellan den och idealet som man egentligen vill vara, mår man antagligen dåligt. Det är inget fel på att ställa krav på sig själv, så länge man inte förnekar sitt verkliga jag. Om förnekelsen fortsätter och man en dag kommer på att man är långt ifrån andras uppfattning, så kan det uppstå en chock och deppression. Ointressanta lögner är alltså varken till din eller min fördel.



First love never fades away(?)

Han loggar in, skriver och vi snackar en stund. Jag får ut "miss you by the way", av någon sjuk anledning. Han svarar "vad gullig du är". Jag tänker; idiot! Och sedan loggar jag ut efter några minuter.

När man berättar för någon att man saknar eller älskar personen, så är det sista svaret man vill få tillbaks "aw vad gullig du är" eller "aw gör du? tack". Haha tur nog händer detta i princip aldrig mig.

Det är självklart endast denna idiot som har varit kapabel till det. Detta även för att jag vet att han innerst inne älskar mig. And I know it so so well. Men det är inget förhållande, hade varit riktigt illa då. Distansen är boven.




Too much of no sound
Uncomfortable silence can be so loud
Those three words are never enough
When it's long distance love

Always love me more, miles away
I hear it in your voice, we're miles away
You're not afraid to tell me, miles away
I guess we're at our best, we're miles away
So far away

Haha got ya!


Fyllesamtal/sms

En ny vecka har börjat så det kanske betyder att en ångestfylld helg precis har passerat för vissa. Såna som börjar bra, men slutar med ett par för många glas. Kanske även med ett par för många tryck på knapparna på mobilen.

Själv befinner jag mig inte längre i den perioden, men visst finns det undantag nån gång då och då. We are all human after all. Men denna helg var inte ett undantag för mig i alla fall. Dock fick jag själv ett roligt samtal av en halvt berusad prince charming. Komiskt nog befann jag mig också in the city, på väg att ta bussen hem. 

Denna lördagskväll slutade alltså med en kort promenad till bussen med prince charming, som självklart förnekade berusningen och de antagligen bortglömda bärsen. Han skulle ha lyckats om jag inte var en sån god människokännare. Efter ett underhållande samtal och några längre blickar fick han en puss på kinden innan jag gick på bussen.


If I ruled the world...

Så skulle alla få böter för varje gång dom ljög, speciellt killar. Då snackar jag inte om vita oskyldiga lögner. Någon sådan kan väl få vara okej, de är ju trots allt mindre själviska lögner...



Lets be optimistic!

Vad händer om ett vänskap faller sönder? Jo man förlorar en vän. Men om det är på grund av att denna vän inte har betett sig som en vän då? Är det fortfarande en vän man förlorar i såna fall? Hmm...

Jag tycker inte att det ska finnas några baktankar med omtänksamhet eller när man ska ställa upp för någon. Men när man ständigt märker att ens handligar inte värderas och uppskattas i den mån de moraliskt sätt borde, så börjar det kännas onödigt. Liksom varför slösa så mycket god energi på en person som aldrig visar uppskattning?

Inte nog med att bara känslan av att bli tagen för given är hemsk, utan man börjar dessutom nästan tvivla på sig själv. Har jag inte ställt upp och visat omtanke så mycket som jag egentligen har trott att jag har gjort? Nja där borde man stanna till och sparka såna tankar bort ur huvudet. Det finns faktiskt människor som har en aning brist på sympati i kroppen av okända anledningar. Det är såna människor som man ska lära sig att känna igen. Dom ska man även behandla efter principen; "Give as much as you receive".


Sant eller falskt?


Illusionen av dig

Du lyste med din frånvaro en ensam natt.
Saknaden av dig fick mig att betvivla kärlekens spratt.
Bakom minnenas beslöjande sken fann jag dig inte längre där.
Var det bara en illusion, att du höll mig kär?
Om det så var, då vill jag stanna i min dröm.
Där vilar jag ögonen på dig, utan en enda blund sömn.


Problema #1 Bittersweet love

Har ni någonsin känt hatkärlek? Då man känner hur jävligt mycket man hatar personen och samtidigt skulle dö om man såg honom med någon annan. En kärlek som tar upp så otroligt mycket tid av ens tankar, men ändå kan man inte skilja de goda tankarna från de onda. En person som får en att relatera ALLA låtar till just honom, oavsett om det är hatlåtar eller kärlekslåtar. If you feel me, then you got som problems too.

Detta är inget nyttigt förhållande. Jo det förstår nog många, including yourself. men VARFÖR kan man bara inte göra något åt det då? Som att t.ex. gå vidare? Eller kanske ta ett snack med den här snubben till slut? Svaret är nog mer komplicerat än så, eftersom det trots allt finns kärlek inblandat i alltihop. En möjlig lösning skulle vara att:

Analysera och komma fram till grunden för hatet. Älskar han dig kanske inte så som du önskat? Är han för oromatisk och självupptagen? Om problemet hos han är förändringsbart så försök att prata med honom om det. Om inte, kanske det är dags att fundera på att utforska de andra fiskarna i havet...


RSS 2.0