Used to think I want that, but now I say fuck that


Today I feel like an orange


Never really enjoyed your rollercoaster

Ohh.. inte igen tänker jag. Vi hade precis tagit oss igenom en dal och var på väg uppåt. Så kommer det en till dal. Jag mår illa, behöver lite balans. Finns det ingen nödbroms nånstans? Jag hittar ingen, så ska man skrika eller bara vifta med händerna i luften den här gången? Känner hur vinden blåser igenom håret och ansiktet dras bakåt. Samma äckliga känsla uppstår i magen.

Ibland inser man det inte. Att man åker i en berg- och dalbana och att turen kommer fortgå tills man bestämmer sig för att stiga av. Man kan känna den vidriga känslan upp till 653 ggr innan man inser. Det slår en då att det kanske är dags att stiga av.


True ones listens to what you say and hear what you don't say

Vänner, vänner. Vilka är dom? Själva begreppet känns lite oklart ibland. Man vet inte riktigt vem man ska klistra fast etiketten på och vems etikett man måste slita bort.

Ofta sägs det att en vän ska ställa upp i vått och torrt. Om det är helt realistiskt vet jag däremot inte. Vad innebär vått och torrt äns?

Ibland har de sina egna problem, som man inte känner till. Även om det är en princip att man ska kunna berätta allt för sina vänner, så finns det faktiskt de saker som man vill behålla för sig själv.


När man då inte vet allt har man heller ingen förståelse för deras handlingar, som vid tillfällen kan anses ”själviska”. Man förväntar sig att de ska ställa upp och tar åt sig när dom inte gör det.


Sedan finns det de ”vänner” som man bara vet har gjort bort sig. Det handlar inte om en engångs-misunderstanding, utan flertal besvikelser. Ett mönster som konstant har upprepat sig, med besvikelser som följd.


Det är då man vet att man måste slita bort etiketten.



Sanna ord är inte vackra, vackra ord är inte sanna.


Jag känner för att lägga mig och somna till den här låten, nu


Sluta älta...


Du var strösslet, men jag väntar på glassen

Man märker att han har hoppet kvar, trots att min diss var lika tydlig som stjärnorna en sommarnatt. Han där tidsfördrivet, mellantinget tills det speciella dyker upp. Han försöker intala sig själv att det är en fas, att jag snart kommer be om en återträff. 

Han tänker att promenaderna var "specialla" och all spontanitet. Visst hitta vi på massa roligheter som ingen av oss hade gjort innan. Men det är ju det som är meningen med ett tidsfördriv, det ska vara kul och spännande. Strösslet över vardagen, inte själva glassen.

Alla vet att det blir äckligt att bara äta strössel till slut. Så där för sött och äckligt. Det räcker med att slicka på fingret, stoppa ner den i burken och slicka igen. Upprepar man det för många gånger uppstår det en avsmak.



You feeling me?

Jag sätter mig vid bänken, försöker lyssna på läraren, men vill bara sova. Hoppar till lite lätt när läraren säger "hallå du, lite trött där va?". Patetiskt. Jag kommer hem, sätter mig vid datorn och vill bara sova. Sätter mig och zappar på tvn istället, känner en enorm trötthet och vill bara sova. Går och lägger mig lite på sängen, får ångest över allt jag inte gjort och måste göra. Jag somnar.

Min spännande vardag den senaste veckan. Jag känner själv wow-känslan.


You are the dorr I can't close

Han, han, HAN, hanhanhan, han.. vem är Han?

Den senaste, han idioten. Den första, Han jag älsk-ar/ade(?), också kallad idioten ibland. Krograggen, fotbollspelaren, bartendern och alla dem mittemellan. Det finns många han, men notera att det endast finns en Han.

Denna Han kommer hem om tre veckor. Long distance shit. Hem är både Hans hemstad och mitt hjärta. Dem besöker Han samtidigt med jämna mellanrum, innan Han ger sig av igen.

Jag har saknat Han.


You can lie to the whole world but i know you

Ingen energi, ingen lust.. ingenting. Bored. Behöver något nytt.



Stucked in my head


Deal with the truth

Att skära sig är såå ute. Istället ska man ta upp mobilen och ringa till killen som har lyckats såra en 7564 ggr innan och fortfarande finns med i bilden. Så kan han addera en till gång på listan.

Feelin hurt? Mhm, mycket bättre metod för självförakt än att skära sig. Man måste ju vara en ren idiot som inte tidigare har sparkat ut killen med arslet före, ut ur bilden. Kan du inte lägga ifrån dig rakbladet, eller? Det blir ett beroende...

Tårarna droppar i takt med blodet, hans självförtroende stiger och slutligen vet han exakt vart han har dig. Tagen förgiven!


Dom har alltid varit avundsjuka på oss.


Haha got you!

Jag har märkt en sak, när jag har alkohol flytandes i blodet så förvandlas jag till någon sorts mytoman. Här är ett ex från helgen:

Random snubbe -  Hej, jag känner igen dig. Har inte du praktiserat på Sahlgrenska?

Jag
- Öhm.. jo jag läser nämligen läkarlinjen och vi har praktik andra året. (lögn)

Random snubbe
-  Ahh jag tänkte väl det, man glömmer inte ett sådant vackert ansikte!

In my mind - hahahha, älskar cheaptalk!

Random snubbe igen
-  Jag tänkte beställa något, får man bjuda?


Efter några nej tack, så "lyckades" han bjuda mig på en drink. Poängen med hans raggningsreplik var dock att få fram att han själv läser något inom medicin. Detta skulle tydligen imponera på mig och sedan skulle vi fortsätta prata om hur smart han är. Men på ett undermedvetet sätt lyckades jag vända på det hela. Han blev lite smått förvånad över att han hade rätt och samtale kretsade istället runt mig. Däremot sviker minnet en aning, men jag hoppas att jag svarade någorlunda vettigt på hans medicinska frågor.

Och killar tycker att tjejer är naiva...


..and they are a good combination






















Jag vill tillägna den här låten till mig själv.


Den är lite fulfin. Man kan känna sig så där patetisk till den.


Skin, skin som den sol du är.
Låt hela världen se ditt vackra leende.
Lys, lys som den stjärna du är.
Du lyser upp mitt mörker och jag känner du är med.
Hur du rör mig, talar, sättet du ser mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.


Jag sprang barfota hem

Jag var nyfiken. Nyfiken på det okända, nyfiken på dig. Med en ängslan i kroppen och ett behov av att glömma det förflutna, tog jag steget in. Steget innanför din dörr och kände hur dörren small bakom mig.

Där stod jag ensam innanför din värld. En värld full av smuts, som blivit övermålat med världens gladaste färger. Allt för att distrahera från verkligheten, den under ytan.

Men funktionen fungerade inte på mig. Jag slickade på fingret och kletade ut lite av färgen. Lite i taget uppenbarade det sig. Smutset under ytan.

Jag kände en annan sorts ängslan. Varför steg jag in? Var är mina skor? I jakten på dem hittade jag andra skor. Vackra klackar i flera olika hörn. Spår av vilsna själar som en gång tagit samma steg in, innanför din dörr.



Mig lurar du inte.


Jag har tappat det, dock tillfälligt

Jag satt och funderade. Varför mäter sig inte min prestation med min vilja? Hur kan jag medvetet välja handlingar som inte leder mig dit jag vill?

Därför att jag är mänsklig? Alla har dåliga perioder?

Men jag vill ju så gärna nu. Så där förfärligt hemskt gärna. Jag vill vara den perfekta dottern, den perfekta vänninan, den perfekta eleven etc. Men jag känner mig inte tillräcklig.

Mina prioriteringar just nu kunde inte varit mer fel. Det var kanske därför jag tog en bloggpaus? Det hjälpte lite. Jag fick tillbaka en del fokus. Däremot fick han mig att vilja börja skriva igen, den där idioten. Det ska jag göra och dessutom få tillbaks balansen i mitt liv.



Bloggpaus tills vidare...


Thats what I believe in


If you need a laugh


Dags att förvandlas till wonderwoman igen

Ännu en dag då jag har skjutit upp allt tills sista sekund. Tusen arbeten och prov som ska göras den här veckan, som jag inte äns har sneglat åt. Det brukar ju alltid lösa sig somehow, med dessutom goda resultat så jag hoppas på det bästa!

Still hade jag kunnat koncentrera mig bättre om jag bara kunde...


Tears are words the heart can't express

Ibland händer det saker som får en att tänka till. Dock finns det inget som får en att tänka lika mycket som ett möte med döden. Bortgången av en släkting eller nära vän. Värderingar förändras lika fort som nyheten sjunker in.

Livet blir helt plötsligt betydelsefullt ur ett helt annat perspektiv. Andras liv blir ännu mer betydelsefullt för en själv. Man blir nästan frustrerad över alla de timmar som man har slösat bort på att göra ingenting. De timmar man har slösat i ensamhet.

Allt har en början och ett slut, det gäller att ta vara av tiden däremellan.



Memories don't live like people do


Det regnade idag och det finns en mening med det


Since every death diminishes us a little, we grieve - not so much for the death as for ourselves. Rest in peace.

Behöver ett nytt tidsfördriv, anyone?

En kille kan vara ett gott tidsfördriv. En chans att få tillfällig uppmärksamet, tills man stöter på den ultimata kärleken. Men jag gillar inte när det blir komplicerat och förvirrande. Ett tidsfördriv ska vara något enkelt och roligt, punkt slut. 

Just därför funkar inte självsäkra killar bra som tidsfördriv. Deras enorma egon förstör allt helt enkelt. Det hela förvandlas till en lek istället. De kan liksom inte riktigt begripa att du inte vill HA dom. Att just du inte dreglar efter dom och de tänker; "What?! Alla vill ju HA mig. Ingen stannar halvvägs!"

But you know what, du ska vara glad att jag äns har tagit mina små små steg på samma väg som du. Att jag har gett dig äran att vara mitt tidsfördriv. Nu har ditt ego förstört det roliga och gjort dig till ett odugligt tidsfördriv.


Cause I've got plenty!


Lets stop the pretending, old friend

Ibland undrar jag varför man anstränger sig så hemskt mycket. Då man verkligen drar och drar på mungiporna, för att det på ett ytligt sätt ser bra ut. Att kolla personen så där genomfalskt med det sämsta leendet någonsin och tvinga fram ett "heeeej". Allt försvinner ju ändå så fort man vänder ryggen emot. Missförstå inte, det är ett ömsesidigt beteende. Ett tvång från båda håll. Just för att det på ett ytligt sätt ser bra ut och är det "moraliskt rätta".

Nästa gång kommer jag bara gå förbi. Dina tankar matchar inte ditt genomfalska leende, samma gäller mig. Ska vi sluta låtsas?



Just a reminder: farsdag på söndag!


Like this video, so much I wanna oohh hoo ohhh


Problema #7 Att frigöra sig från övertaget

Man vill gärna tro att kärleken är hundra procent ömsesidig och jämlik i alla förhållanden och relationer. Men alla parter har faktiskt inte alltid samma avsikter och viljan. De finns många relationer där den ena parten hyser mindre kärlek och därmed har större makt. Det beror på att den andre ger och ger i hopp om att snart få lika mycket tillbaks. Detta skapar en motsatt effekt hos den som älskar mindre och man blir tagen för given.

Så varför blir vissa förblindade? När ska dom förstå att dom förtjänar lika mycket kärlek som dom ger? "Han älskar mig, men glömde bara att komma ihåg mig". När inser man att man blir tagen för given? Jo, när man får en helt annan behandling än vad man alltid drömt om och än vad man själv ger till den andre. Tjejer har en tendens att nedvärdera sig själva, men alla har ett rövhål, dom behöver inte ett till! Gör dig av med den extra och försök hitta en prins istället.


Älska dig själv!


A lover that I don't really love

Samtal som värmer egot men inte hjärtat. Är det fel att fortsätta svara då?


Bästa mens-maten, no doubt




1.
Häll valfri mängd skopor Ben&Jerry's Cookie Dough i en skål.
2. Hacka sedan en banan och häll över glassen.
3. Ös på så mycket kolasås du vill.
4. Toppa med smulade choko-kex!

Ohh, just great!


En killes kroppsreaktioner


Bästa hämnden NÅGONSIN

Likgiltighet. Att totalt jämställa personen med luft. Radera alla tankar och åsikter om personen, inklusive dennes plats i hjärtat och ens liv. Det är den bästa hämnden mot bland annat en f.d vän eller en kille som svikit förtroendet x antal för många gånnger. "Du är för obetydlig för att ens bli ihågkommen".



No girl should ever forget that she doesn't need anyone who doesn't need her


You got to lose to know how to win

Största meningen med livet är ju att vara lycklig, men jag tror att det är en slutprodukt av alla mål och drömmar. Samtidigt finns det även lika många vägar till att bli lycklig, som det finns människor.

Något som jag också tror på är att vägen dit är föränderlig. Misslyckas man med ett mål så ger man ju inte upp, inte dom flesta i alla fall. Utan man skapar nya drömmar och mål. Dessa behöver heller inte förstöras för att nya ska komma till, eftersom när man har uppnått en så skapar man en ny. Eller så inser man genom erfarenhet att man kanske måste justera om sin "målplan". Man lär sig saker hela tiden och värderingar förändras, därför måste även planen anpassas. 

Det viktigaste är dock att man värnar om sina mål och drömmar. Man ska förändra dom endast för att man själv vill det, inte för att andra anser att de är orealistiska eller löjliga. Inget är omöjligt, vägen dit kanske bara blir jobbigare än man tror. Men är det en riktig dröm så är man redo att bestiga vilket hinder som helst och färdas genom det värsta för att nå sin vilja!  


Största önskan, right now:

En rik unofficial pojkvän som älskar mig utan krav eller egna behov. Kärleken ska vara endast mellan oss två och dessutom på mina villkor. Han ska köpa dyra skor till mig, samtidigt som han respekterar när jag behöver tid för mig själv. Ett måste är även godnatt-samtal som får mig att sova gott om nätterna...


Han utseende ska vara något liknande det här.

God självkänsla = ett av livets viktigaste ingredienser


Problema #6 Dumpa womanizers

Det kan vara väldigt roande att dumpa självsäkra killar. Självklart ska man inte säga det bokstavligen till dom, utan visa det mer genom sitt agerande. Det bästa är att helt plötsligt "försvinna". Sluta höra av sig och ta avstånd från internet ett tag. Den första reaktionen de visar då är att de blir smått desperata. De vill inte riktigt tro att det är sant, så de ringer och ringer för att höra att allt är bra. Efter flera samtal ska man svara, men prata en väldigt kort stund och med ett annat ordval än tidigare.

De ska lägga märke till en förändring. Sedan ska man verka vara väldigt upptagen och säga något liknande som; "du jag måste verkligen lägga på nu, men du får ha det så bra. Hej!" Det första de kommer lägga märke till är att det inte förekom något "vi hörs senare" eller "jag hör av mig sen". Det är nu de börjar bli lite tillbakadragna. De kommer söka efter bekräftelser och vänta på att du ska höra av dig. Efter ca 2-3 dagar har de fattat vinken och det är nu de blir paranoida. De tänker; "dumpar hon MIG? Hell no!". Du kommer märka att de skyltar med att deras liv rullar på utmärkt utan dig och att det är de som har "bojkottat" dig. Självklart kommer de aldrig ge upp förhoppningarna om att du någon dag ska ta upp kontakten, så att de får möjligheten att dissa dig på ett mer direkt sätt. 

Hehe very funny thing. Då kan man tänka "got yoou!".  


Stanna tiden

Idag är en sån dag då jag känner för att ligga tvärs över sängen, kolla upp mot taket och bara filosofera. Jag känner inte alls för att ta tag i allt som jag har skjutit upp hittills, även om jag vet att jag är farligt nära deadline. Varför kan man bara inte stanna tiden lite när man känner för det?


You should...


"Den snygge killen från krogen"

Hmm interesting kväll igår. Det gick åt några fler hundralappar än väntat och vi hamndade inte på den planerade slutdestinationen, men kvällen fick ett intressant slut. Efter att ha blivit uppraggad av halvt berusade män, som tycktes gilla mina skor mer än allt annat, fick jag finally syn på honom. En prince charming.

Efter några "hook-up-tricks" från kompisarnas sida, bytte vi några få ord. Visst tycker jag att sånt är superpinsamt, men ändå riktigt kul. Typiskt nog låg jag dock några glas efter än vad som skulle vart passande för situationen, så självklart förnekande jag alltihop. "Hehe dom gillar att retas med mig". "Aha, är det så? Vill du att jag ska låta dig vara?". Min hjärna skrek; neeeeej, du är ju så söt!!!, men läpparna formade ett generat; "hehe ja".

Kvällen började närma sitt slut och jag hade inte fått syn på honom sen det första tillfället. Men har man en kompis som ger ut ens nummer till endast 210% snygga killar, så behöver man inte vara besviken där. Dock var det verkligen inte förväntat att han skulle höra av sig. Hoppas på det bästa, utan några som helst förväntningar var det ju.

Jag kommer hem och gör alla rutiner som jag brukar innan jag lägger mig efter en utekväll. Men precis innan jag ska lägga mig piper mobilen. "Hallå, detta är den snygge killen från krogen;) vad händer?". Vi bytte några få ord innan jag blev dödstrött och ville sova. Än så länge heter han "snygga killen" på mobilen, så vi får väl se hur fortsättninen lyder.


RSS 2.0